lliga de debat

Lliga de debat

Ja fa alguns anys que el col·legi promou la participació en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Els resultats sempre han estat bons i aquest any no ha estat l’excepció.

Enguany el tema a debatre era: “La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?” Un total de 16 equips procedents de centres de tota Catalunya  adscrits a la Universitat Autònoma de Barcelona van competir entre el 5 i el 7 de febrer. El nostre estava format per 4 estudiants de 1r de batxillerat: Noa Arias, Jordi Carrascal, Alberto Samitier i Paul Sánchez. Amb l’assessorament dels professors, van dedicar moltes hores a preparar la defensa de les dues postures amb arguments i contraarguments, treballant la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal. Els resultats van ser magnífics: van participar en 4 debats i es van imposar en tots quatre, inclòs el de la final, proclamant-se guanyadors de la fase local.

Per això també van participar en la fase final, que va tenir lloc entre el 17 i el 19 d’abril a la Universitat Jaume I de Castelló i en la que participaven els campions de totes i cadascuna de les Universitats de parla catalana. Tot i no guanyar, també en aquesta  fase final van fer un bon paper.