La Pastoral

Objectius

Com a escola cristiana catòlica aquest departament s’encarrega d’ambientar i impulsar la programació i realització de les iniciatives i activitats per a l’animació cristiana de l’escola. També vetlla perquè el conjunt de l’acció educativa es dugui a terme d’acord amb el Caràcter Propi de les escoles del Pare Manyanet.

La Pastoral és el cor de l’escola. Quan el cor batega, l’escola funciona. Des de l’Equip de Pastoral es procura que la pastoral no sigui un element aïllat dins de l’escola sinó que tota l’escola respiri pastoral. Per això, volem promoure la formació integral dels alumnes d’acord amb l’estil de vida de l’Evangeli de Nazaret per a construir-se com a persones solidàries i compromeses i així poder millorar la societat i el món.

Algunes de les activitats programades són:

 

PREGÀRIA DEL MATÍ

El moment de reflexió i pregària amb què iniciem cada jornada.

 

CLASSES DE RELIGIÓ 

Durant tota l’educació escolar des de P3 fins a 4t d’ESO els alumnes tenen, dins les hores curriculars, l’àrea de Religió Catòlica. Aquesta està programada amb continguts i activitats segons el currículum establert.

 

COL·LABORACIÓ AMB LA PARRÒQUIA I LA VIDA DIOCESANA 

Al llarg del curs es fan diferents col·laboracions i celebracions litúrgiques amb la Parròquia i tenim present les propostes pastorals diocesanes.

 

CONVIVÈNCIES CRISTIANES 

Amb els alumnes d’ Educació Secundària es realitzen convivències cristianes un cop al curs. D’una durada dos/tres dies en els quals es vol potenciar la reflexió i la vivència dels valors cristians en un ambient diferent al de l’escola.

 

CELEBRACIONS A L’ESCOLA 

Es realitzen seguint els diferents esdeveniments de l’Any Litúrgic.
En les diferents etapes també es dedica temps a la formació humanocristiana.

 

CAMPANYES DE SENSIBILITZACIÓ I AJUDA 

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el que és la vida i exigències cristianes, així com el treball que desenvolupen molts homes i dones cristianes arreu del món, al llarg del curs organitzem diferents campanyes solidàries:

 

DOMUND

Missions catòliques en països en desenvolupament.

Campanya Manyanet Solidari 2022

Manyanet Solidari

Col·laboració amb les obres apostòliques que els Fills de la Sagrada Família tenim en països de llatinoamèrica.

Arbre nadal

Nadal Solidari

Participem en projectes de repartiment de menjar dels més necessitats del barri o pobles